Creative Chameleons

Creative Chameleons Logo Recht

Het Creative Chameleons Concept

Drie creatieve designers bekend als Brechtje van Ge-stipt (social media @brechtje_bubeck_gestipt), Gillian van Jillbeesz (socialmedia @Jillbeesz) en Wendy van Wendy’s Mhaaksels (social media @wendysmhaaksels) bundelen in 2018 hun creativiteit en lanceren begin 2019 een geheel nieuw concept op creatief gebied. Op social media is Creative Chameleons te vinden als @creativechameleons.cc De haakpatronen van Creative Chameleons vindt u in het menu onder PATRONEN CREATIVE CHAMELEONS (KLIK HIER).

Brechtje, Gillian en Wendy geloven in samenwerken en daarom bundelen zij hun krachten. Samenwerken verbindt, maakt sterk, geeft energie en is de nieuwe toekomst.

20190201_124913613_iOS

Het concept van Creative Chameleons houdt in dat verschillende producten afgestemd worden op 1 ontwerp. Zo ontstond er met 1 ontwerp een gehaakte knuffel, bijpassende cookies en een gestipt bord. Een compeet craft concept (#completecraftconcept). Op deze manier krijg je een totaalpakket. Dit totaalpakket kun je zelf maken, superleuk om allerlei op elkaar afgestemde producten te maken en cadeau te kunnen geven, wat is er nu leuker geven als zelfgemaakte cadeaus en hoe gaaf is het als wat je geeft bij elkaar matcht. Of je maakt het allemaal lekker voor jezelf natuurlijk 🙂 want jezelf verwennen met iets leuks is ook zo fijn! Het idee is dat je alles zelf kunt maken, door middel van DIY pakketten of workshops, al naar gelang het aanbod (dat wisselt per product). Er zijn oneindig veel gelegenheden te bedenken waarbij dit concept is toe te passen, we noemen er een paar: babyshower, kraamcadeau, vrijgezellenfeest, teambuilding, craftdates, verjaardag, etc.

De lancering van het concept van Creative Chameleons vond na sessies van gezellig brainstormen met elkaar, ontwerpen en het geheel uitwerken, plaats in Gorinchem tijdens Creacollege op vrijdag 1 februari tot en met zondag 3 februari 2019 met de feestelijke lancering op zondagochtend 3 februari 2019.

20190203_222303419_iOS

Het eerste ontwerp van Creative Chameleons is Kameleon Esmée. Kameleon Esmée is tijdens de hiervoor genoemde beurs gelanceerd in gestipte versie (Ge-stipt), cookies (Jillbeesz) en een amigurimi (Wendy’s Mhaaksels). Het concept van Creative Chameleons is aan de keukentafel bij Wendy ontstaan, dochter Esmée was ook betrokken bij het creatieve proces en bedacht de kameleon om als eerste ontwerp te gebruiken, daar komt de naam Kameleon Esmée dan ook vandaan. Inmiddels zijn er al weer nieuwe ideeën om verder mee aan de slag te gaan.