crochet, haken, interieur en home decoraties, mochilla en tapestry, overlay crochet

Nederland in het buitenland

Een stukje Nederland in het buitenland, Hollandhaken 😉
Maar het zijn ook de kleuren van het land waar wij verliefd op zijn geworden. De rode hartjes zijn dus zeker op z’n plaats ❤️
Deze mandala is als doily in gebruik en is een patroon uit Simply Haken mei 2015. Ik heb m in andere en met minder kleuren gehaakt dan in het patroon staat en dan krijg je dus gelijk een hele andere uitstraling.
Erg leuk voor op de campingtafel tijdens de vakantie in het buitenland 😉
Ik haakte de mandala met haaknaald 2,5 mm en standaard katoen. Het is dus een klein kleedje of leuk als pannenonderzetter.
Het is een leuk patroon om te haken met verschillende technieken zoals tapestry haken en overlay crochet. Een leuk projectje als je met 1 van beide (of beide….) technieken kennis wil maken. Ik vind beide technieken erg leuk om te doen (zie oa 1 van mijn Mochilla tas dat is een vorm van tapestry techniek en de Sophie’s Universe voor overlay crochet).
Fijne dag allemaal.
xxx

16 gedachten over “Nederland in het buitenland”

  1. Wat een mooie Hollands-Franse mandala! Het lijkt me niet zo gemakkelijk om dit te haken, de technieken die jij aanhaalt zijn voor mij helemaal onbekend en lijken mij erg moeilijk, maar wel mooi. Groetjes,Hilde

    Like

  2. De glaasjes heb ik pas gekocht in Arnhem bij zo'n soort uitverkoop winkeltje, ze komen oorspronkelijk van de kruidvat want daar zaten de prijsjes ook nog van op 😉 dus wie weet kom je ze daar ook nog wel tegen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s