amigurumi, amigurumi doll, crochet, haken, mochilla en tapestry, sjaals, omslagdoeken, mutsen, handschoenen

Keuzes maken….

…. Niet mijn sterkste kant!
Maar inmiddels heb ik gemerkt dat ik wel keuzes moet maken, ik kan niet alle ballen hoog houden. Er is Facebook, instagram, jullie leuke en gezellige blogs, mijn eigen blog…. En om mijn blog, Facebook en IG te vullen, zal er ook regelmatig iets gemaakt moeten worden 😀 Want praten over mijzelf dat doe ik niet graag en het doel voor mij van de diverse media waaronder mijn blog was immers om mijn creaties te laten zien. En dat gaat natuurlijk nogal lastig als er weinig gemaakt wordt 😉 Na het maken van wat overzichtjes over 2015 heb ik het afgelopen jaar toch nog heel wat creaties gemaakt en ik besef dat ik niet overal een foto van heb gemaakt. Het zij zo… Wel merk ik dat ik sneller tussendoor even iets op mijn instagram plaats dan een heel bericht op mijn blog. Ik maakte mij daar druk om maar inmiddels heb ik dat naast mij neergelegd. Instagram is nu eenmaal vluchtiger, dat is prima zoals het is. Niet leuker of juist minder leuk, gewoon anders 😉 en een mooie aanvulling op mijn bloggen en mijn facebookpagina.

1 van de overzichtjes die ik onlangs maakte is een overzichtje met mijn 9 meest favoriete amigurumi’s van 2015. Dat viel niet mee, zo’n lijstje bedoel ik…. jeetje weer kiezen…. 😉

Ook van mijn overige projecten zoals eierdopjes, mochilatassen, colsjaals en omslagdoeken maakte ik een overzicht van mijn 9 favorieten van 2015. Uhm tsja…. weer keuzes maken!

Er waren nog veel meer leuke projecten, er is dus best genoeg gemaakt het afgelopen jaar 😉 Dit zijn alleen nog maar de gehaakte items. Er was veel meer aan creativiteit, dat is misschien ook wel mijn probleem, ik vind echt bijna alles leuk.

Afgelopen jaar mocht ik ook weer veel mooie ontwerpen proefhaken, iets wat ik met ontzettend veel plezier doe.

Dat een mens niet alles kan, moge duidelijk zijn. En als dan ook je gezondheid je parten speelt (in mijn geval) dan is keuzes maken en tijdsbegrensing helemaal belangrijk. Dat betekent dat ik de afgelopen weken (nou zeg maar gerust maanden) tijdens de slechte wifiverbinding veel heb nagedacht….
Wat en hoe wil ik eea inrichten zodat ik weer/voldoende toekom aan creativiteit? 

Eind 2015 kreeg ik al een paar mooie tips van enkele medeblogsters, dankjulliewel daarvoor.
Ik besef dat het vooral belangrijk is de dingen te doen die ‘goed’ voelen. En om mijn eigen doel voor ogen te houden. Ik wil graag een creatief overzicht bijhouden voor mezelf en als ik daarmee anderen ook nog kan inspireren en misschien zelfs kan helpen zou het geweldig zijn. Zodra het “moeten” wordt, voelt het niet goed, continu een druk voelen “oh jee ik heb nog niets gepost deze week of deze maand” is denk ik niet goed. Voor mij voelt dat in ieder geval niet goed.
Ik heb een agenda gekocht, speciaal voor het creatieve en bloggedeelte van mijn leven. Ik ben enorm van de lijstjes, overal maak ik lijstjes voor en nu ga ik dat dus ook op dit gebied doen alleen dan in een aparte agenda. Zelf denk ik dat het mij kan helpen, een soort rode draad om mijn brein wat rust te gunnen, zoiets 😉
Op twee tijdstippen per dag ga ik blogs, fb en IG bekijken en ik denk dat ik dan eea wel aardig bij kan houden. Niet alles maar dat komt dan een andere keer weer. Als ik dus niet gelijk reageer, dan weten jullie waarom, ik vergeet niemand maar probeer te doseren in alles 😉
Wordt nog vervolgd denk ik zo 😉 Tips blijven uiteraard welkom hahaha.

Hele fijne, gezellige en creatieve dag!
Liefs,
Wendy

15 gedachten over “Keuzes maken….”

 1. als het voelt als moeten is het niet goed nee. En lijstjes werken heel goed, dat doe ik zelf ook altijd. Vooral het afstrepen van de dingen die je hebt gedaan. De valkuil waar ik zelf eerst instapte was dat mijn lijstjes te lang waren dus die kreeg ik nooit af. Nu heb ik kortere lijstjes of ik geef op een lijstje aan wat per se die dag moet en als dat is doorgestreept is het goed. Enne: eerst aan jezelf denken hoor, dat is toch echt het allerbelangrijkste (moet je horen wie 't zegt haha, maar goed ik meen het wel).

  Like

 2. Heel goed!Ik schrok even, want ik dacht dat je ging zeggen dat je stopt… Gelukkig niet :-))Enneh… Je hoeft niet altijd hele verhalen te schrijven op je blog hè?Een foto en vijf zinnen kan ook super leuk zijn?Lieve groetjes,Sandra

  Like

 3. Nou, ik kan niet anders zeggen dan dat dat erg verstandig klinkt. Ja, het is inderdaad wel veel, ik zit ook op Instagram, maar vind zelf het bloggen nog steeds leuker. Wat is je Instagram-naam? Dan zal ik je eens opzoeken, kan ik je daar ook volgen :-)Groetjes,Akkelien (ik zit op IG met mijn eigen naam, waarmee ik ook deze reactie plaats)

  Like

 4. Lastig inderdaad. Ik heb ook wel het gevoel dat ik de sociale media moet bijhouden. Is ook wel leuk om te doen, het geeft ook inspiratie. Maar het moet niet zoveel tijd kosten dat je niet meer aan je hobby toekomt. Dan maar wat minder reageren of posten…Je hebt in elk geval nog wel veel gemaakt vorig jaar!

  Like

 5. Ja ik kan mij helemaal in jouw verhaal vinden… Ik heb nu ook kortere lijstjes, per dag in een agenda. Ipv 1 hele lange die onoverzichtelijk is… Veel fijner zo. Soms is het gewoon even zoeken wat het beste bij je past 😉

  Like

 6. Nee joh! Ik kan jullie helemaal niet missen 😉 veel te gezellig hier. Maar het is wel even zoeken naar een goed ritme en de juiste balans. Het voelt nu al beter iig 😉 En ja jij hebt gelijk, een kort bericht is ook prima. Ik laat vaak teveel te lang liggen waardoor ik zoooo veel te vertellen heb dat het weer veel tijd kost haha over vicieuze cirkel gesproken 😉 Vaker een kort berichtje is fijner denk ik zo :)Xxx

  Like

 7. Absoluut gelijk heb je. Ik kan me exact inbeelden hoe jij je soms voelt. Er zijn gewoon veel te veel leuke dingetjes om te maken en veel te weinig tijd. Als ik me wat overwelmd voel, dan zet ik meestal alles gewoon even aan de kant en ga ik iets compleet anders doen. Bv. Kruiswoordraadsels of kleuren of tekenen,… En dan opeens krijg je terug zin om te haken en bruis je terug van inspiratie.

  Like

 8. Wat een wijsheid 😉 Hopen dat het haalbaar is om te blijven doen waar je je goed bij voelt. Soms wordt je toch weer (merk ik) ingehaald door de tijd.En mocht je een keer niet reageren is ook niet erg hoor. Je moet (moet eigenlijk helemaal niets 😉 alleen reageren als je tijd/zin hebt én het onderwerp je ook aanspreekt van hetgeen iemand geblogd heeft. (weer die auto correctie; geblogd = geblowd ;-)Succes en vooral veel plezier.groetjes van Yvonne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s