CAL (Crochet Along[s] Together), crochet, gehaakte dekens, gratis haakpatronen, haken, interieur en home decoraties, kussen

Week 2 Scheepjescal 2016: een extra rij

Het proeflapje, waarover ik HIER (klik) al eerder blogde kwam ook in week 2 van de Scheepjecal 2016 Last Dance on the Beach weer goed van pas. Echt geen overbodige luxe dus, zo’n proeflapje 😉

Week 2 van de CAL haakte ik met haaknaald 4,5 mm. Met een 5 mm haaknaald werd het lapje namelijk te breed, met de 4,5 mm haaknaald kwam ik in de breedte perfect uit, alleen in de hoogte kwam ik nu wel een stukje tekort. Ik haakte daarom 9 x de stersteek in plaats van de in het patroon aangegeven 8x.
9x de stersteek betekent dus 9 rijen met sterren, dat zijn 18 toeren. En daarmee zijn mijn blokken met de vastenrand eromheen weer precies 19,5 x 19,5 cm na het blokken.
Let op: als je het pakket hebt aangeschaft en je voegt in je blokken van week 2 een extra rij stersteek toe dan kan het zijn dat je garen tekort komt! Hou dat dus even in de gaten.
Ik had de stersteek nog nooit eerder gehaakt en vond het een hele leuke steek om te haken! De blokken waren ook vrij snel gemaakt. Sneller dan ik in eerste instantie dacht.
Dat proeflapje is inmiddels wel mijn rode lijn in deze CAL aan het worden denk ik 😉

 

En nu op naar week 3. Ik heb heel wat stress weg te haken, dus kom maar op 😀
Fijne Hemelvaartsdag èn Bevrijdingsdag allemaal. Gaan jullie nog iets leuks doen? Ik ga in ieder geval een beetje bijkomen en lekker in de tuin in het zonnetje haken. Verder zie ik wel hoe de dag verloopt.
xxx

10 gedachten over “Week 2 Scheepjescal 2016: een extra rij”

 1. mooie lapjes heb je gehaakt. Ik volg de cal bij verschillende mensen en het is leuk om de verschillen te zien in kleur. Wij zijn druk met de tuin bezig en er komen nu planten in het tuintje te staan. De bestrating moet zo nu en dan ingeveegd worden. En met dit mooie weer genieten we ook van het zonnetje. Jij ook nog fijne dagenLieve groet,dinah

  Like

 2. Mooie kleur, leuk die verschillende steken met hetzelfde garen. Ik hoop dat de stress je niet teveel wordt. Haken werkt zeker rustgevend in elk geval! Wij gaan zo lekker een stukje fietsen, even genieten van het mooie weer.Groetjes, Marijke

  Like

 3. Dankjewel ;)Ja het is een superleuke CAL vind ik, met goede uitleg. Oh heerlijk een nieuwe tuin! Geniet ervan. Wij zijn noodgedwongen aan het verbouwen, al maanden 😦 en eigenlijk had het nu klaar zullen zijn maar ik denk dat het nog wel een week of 8 later wordt, helaas. Geniet van het mooie weer en van je tuin als ie klaar is. Liefs

  Like

 4. Dankjewel ;)Ja ik wilde niet de kleuren van de pakketten, die staan gewoon niet mooi in ons interieur en kon ècht niet kiezen welke kleuren dan wel. En bovendien hou ik wel van rust 😉 Nu maar hopen dat het niet te saai wordt hihi heb je dat weer :DOh heerlijk, fietsen met het mooie weer! Dat was vast genieten!Liefs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s