crochet, garen, Gehaakte kleding, haken, Sweater

Gehaakte Sweater / Crochet Sweater

Tadaaaa! Mijn allereerste gehaakte sweater!

Al lange tijd wil ik graag kleding voor mezelf haken en breien. Een leuk topje of een mooie shirtje. Een trui, ook supergaaf! Nu zie ik de prachtigste kledingstukken voorbij komen, iedere keer weer ben ik dan helemaal verliefd…..

Tijdens “Ons HandwerkcafĆ©” vorige maand liet Linda van Linda Modderman Design ons haar nieuwste Design zien, de Sandy Beach Sweater,  en ik wist het gelijk: die wil ik maken! En ik heb er geen moment spijt van gehad!

Mijn Sandy Beach Sweater is gehaakt met Yarn and Colors Epic. In totaal heb ik 18 bollen gebruikt, van de hoofdkleur (eucalyptus) gebruikte ik 16 bollen en voor de strepen 1 bol per kleur. Ik haakte de Sweater met haaknaald 5 mm. Het garen is heerlijk zacht, ik heb er ook al meerdere sjaals mee gebreid en het is echt heerlijk om mee te werken en om te dragen. De combinatie van dit wat dikkere garen, de haaknaald 5 mm en mijn vaste hand van haken zorgen ervoor dat mijn gehaakte Sweater een heerlijke gehaakte najaarstrui is geworden. Of een heerlijk gehaakt truitje voor de wat koelere zomeravonden, want overdag is het heerlijk zonnig en warm maar ’s morgens en ’s avonds buiten is het best wat fris vind ik.

Het haakpatroon van de Sandy Beach Sweater is door Linda heel duidelijk omschreven. Het patroon is een topdown haakpatroon. Dat houdt in dat je bovenaan bij de hals begint. Het voordeel van topdown haken is dat je tijdens het haken steeds kunt passen. Dit is vooral een groot voordeel als je niet de “standaard” confectiematen bezit. Waar nodig kun je je eigen aanpassingen gelijk toevoegen. Zo haakte ik de Sandy Beach Sweater in maat L/XL maar wel net iets langer en ook licht getailleerd. Linda geeft in het patroon overigens de omschrijving voor de maat S/M en L/XL en daarnaast legt ze heel duidelijk uit hoe je het patroon heel makkelijk kunt vergroten of verkleinen. Hierdoor kun je het patroon naar je eigen maat en met elk gewenst garen haken. Dit is zo’n leuk haakpatroon, ik heb de smaak van kleding haken te pakken en ben inmiddels al aan een nieuw shirtje begonnen haha. Toevallig ook weer een patroon van Linda. Nu met ander garen, zo gaaf ook! Later meer hierover šŸ™‚

Het patroon vindt je HIER (klik hier) in de webwinkel van Linda Modderman Design.
Processed with MOLDIV

Fijn weekend

Liefs,

Wendy

5 gedachten over “Gehaakte Sweater / Crochet Sweater”

 1. Mooi, is je trui geworden. Ik ben er momenteel ook eentje aan het haken, weliswaar een ander model.
  Je hebt frisse kleuren gebruikt, en inderdaad, zal je op een frisse avond vanaf nu wel kunnen gebruiken,
  Groetjes Sofie

  Like

  1. Hey Sofie, bedankt voor je lieve reactie. Ik ben er superblij mee. Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik ooit een gehaakte trui zou (durven) dragen en inmiddels ben ik al met de tweede bezig en heb ik ook vanmorgen hetzelfde patroon gekocht als waar jij mee bezig bent. Haha, ik heb de smaak te pakken šŸ˜‰
   Ben heel benieuwd naar die van jou ook. Fijne dag. Xxx

   Like

 2. Prachtige trui. Staat je goed. Je hebt mooie, vrolijke kleuren gebruikt. Ik kan me voorstellen dat je na deze trui nog eens een kledingstuk voor jezelf gaat haken.

  Groetjes, Margaret

  Like

 3. hartstikke goed dat je zelf poseert (ben er zelf ook niet zo van, haha) met je prachtige trui. Ik wil ook graag een keer een kledingstuk haken, dacht zelf aan een vestje ofzo. Oh nee, een rokje had ik laatst gezien. Daar eerst eens mee beginnen. Dan heb ik ook niks te klungelen met mouwen enzo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s