african flower granny, crochet, granny squares, haken, interieur en home decoraties, kussen

Rolkussen van african flowers en grote bloemen

Dit kussen haakte ik met inspiratie uit een facebookgroep “1haakproject 2maanden” en uit het boek Haken & Kleur.
In de Facebookgroep haak je gezamenlijk in 2 maanden tijd aan een zelfde project met je eigen draai er aan. Het leuke hiervan vind ik dat je allerlei exemplaren voorbij ziet komen van anderen die aan eenzelfde project werken maar toch steeds weer anders…. Andere kleuren, met of zonder roezeltjes, versieringen en in mijn geval wilde ik vooral afwijken van wat ‘iedereen’ m(h)aakt, het vierkante kussen dus, en zodoende bedacht ik gaandeweg dat het een rolkussen zou gaan worden!
Ik gebruikte Creative Cotton Aran van Rico Design en haakte met haaknaald 4.
De african flowers haakte ik met vasten aan elkaar zodat ik een mooi opstaand randje creëerde, wat ik wel bij de robuuste en warme uitstraling van dit garen vind passen.
De zijkanten moesten rond worden maar gewoon plat rond vond ik te saai 😉 Ik gebruikte het bloemmotief van de poef uit het boek Haken & Kleur en haakte deze er aan beide kanten met vasten aan vast.
Voor het binnenkussen kroop ik sinds lange tijd weer eens achter de naaimachine, dat begint toch ook wel weer steeds meer te kriebelen hoor, dus wie weet ga ik daar binnenkort toch ook weer wat meer mee doen 😉 Ik vind zoooooo veel dingen leuk om te doen haha maar nu ga ik eerst heerlijk genieten van mijn kussen…. Hij ligt al op het ligbed in de tuin op mij te wachten!
Fijne dag allemaal, geniet van het heerlijke weer.
Liefs,
Wendy

 

2 gedachten over “Rolkussen van african flowers en grote bloemen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s