crochet, haken, sjaals, omslagdoeken, mutsen, handschoenen

Omslagdoek, Duitse Sint Jacobsschelp patroon

Op mijn enorme lange, ik kan gerust zeggen eindeloze 😉 wensenlijst met betrekking tot nog te haken items en haakpatronen, stond ook een omslagdoek. Ik zag op Facebook en diverse blogs verschillende mooie exemplaren voorbij komen. Ik had al geruime tijd geleden garen gehaald voor dit project… Het project ging, net als vele andere projectjes hihi, ook mee op vakantie afgelopen zomer… Maar een omslagdoek had ik nog steeds niet gehaakt. Eerlijk gezegd kon ik niet echt uit de voeten met m’n garen en de gekozen patronen dus na veel zoeken, proberen, uithalen en herhaaldelijk opnieuw kiezen ben ik tot een uiteindelijke keuze gekomen. Het werd de Duitse Sint Jacobsschelp! Het patroon herhaalt zich om de paar toeren dus dat haakt lekker makkelijk weg. Het op de foto krijgen van zo’n grote doek is nog een heel andere uitdaging ontdekte ik 😉

De rand heb ik heel simpel gehouden, met stokjes en 2 vasten in de ‘openingen’. De omslagdoek heb ik gehaakt met Bianca van de Wibra met naald nr 5. Er zitten in totaal 5 1/2 bollen garen in mijn omslagdoek à 100 gram. Dan heb je een beetje een idee…. Uiteraard is dat afhankelijk van hoe groot je m zelf wilt hebben.
Op deze druilerige herfstmiddag geniet ik nu heerlijk van de warmte van mijn omslagdoek, een plak warme stroopwafelcake gemaakt door mijn lief 😉 en een kop warme thee. Wat wil een mens nog meer… 😉
Fijn weekend allemaal!
XoXo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s