Breien, crochet, diy, garen, haken, kaarten/labels/papier, overig, papercrafting

Kleurenkaartjes, de oplossing ;)

Kleuren kiezen…. Ik blijf het lastig vinden (kiezen is al niet echt mijn sterkste kant moet je weten) en al helemaal niet in mijn inmiddels toch best aanzienlijke verzameling van garen die ik in mijn huis helaas niet in een mooie kast kwijt kan zoals ik bij sommige bloglezers zo mooi zie. En ook het kiezen van een kleur garen vanaf een plaatje van internet vind ik verre van ideaal. En had ik ooit eens met een mooie kleur gehaakt, wil ik het opnieuw gebruiken, weet ik niet meer welke kleur het nu ook al weer was! Moet ik dus tóch weer naar de winkel om het eerst te zien of het anders op de gok gaan bestellen. Dat is nu dus allemaal verleden tijd 😉 Ik heb keurige kleurenkaartjes gemaakt. Per merk. Ik heb nog niet alles waar ik veel mee werk klaar hoor. Maar een begin is er! Ik ben er nu al superblij mee. De Catania, Phildar en Paris Drops zouden nog een zeer leuke aanvulling zijn, maar een mens moet íets te wensen overhouden hè?! ;D

Ik maakte allemaal kleurenkaartjes per kleur waar ik het merk garen en het kleurnummer opstempelde. Ik stempelde per merk met een verschillende kleur zodat ik de kleurenkaart ook daaraan per merk nog eens herken 😉

De kleurenkaartjes maakte ik per merk aan een ring zodat ik uiteindelijk nu een kleurenkaart heb voor Cotone:

en een een kleurenkaart voor By Claire garen:

 

Die twee kleurkaarten heb ik met hun ring weer aan een grote ring gehangen zodat ik alle kleurenkaarten mooi bij elkaar heb.

 

Zoals je misschien ziet hangt er alvast nog een ring aan met kaartjes, die hoef ik dus alleen nog te stempelen en van kleurenstalen te voorzien 😉
Het garen heb ik in huis per merk opgeborgen dus nu kan ik mijn kleurtjes aan de hand van de kaartjes kiezen. Ik hoef niet meer eerst alle bakken overhoop te halen om vervolgens toch te besluiten om voor een heel ander merk te kiezen en dan alles weer ongebruikt op te moeten ruimen. Oooooh wat kun je toch blij zijn met iets ;D

Wil je ook zulke handige kaartjes maken dan is dit wat ik ervoor heb gebruikt:

De stempel, inkt en de ponsen zijn te bestellen bij Ilse Roos van Stampin Paper & Cards.
Voor dikker garen is het handig om het gaatje ietsjes groter te maken met een gaatjestang.
De ringen komen van Dille en Kamille.
Deze labelpons is een pons die helaas niet meer in de nieuwe catalogus komt maar er zijn wel andere mooie labelponsen bij Ilse te bestellen of stansjes om ze mee te maken, Ilse is zo creatief en weet veel te vinden op dit gebied, de moeite waard. Op de blog van Ilse staan ook erg leuke workshops, wat dacht je van een workshop flower power, niet zomaar bloemen maar bloemen waar je een boeket mee kunt maken!

Fijne dag vandaag! Hier schijnt de zon, heerlijk 😉

Lieve groetjes,
Wendy

36 gedachten over “Kleurenkaartjes, de oplossing ;)”

 1. Wow dat is pas een slimme oplossing! Daar ga je vast veel plezier aan beleven. Ik haak zelf niet maar vind het echt een super slim idee. Ik zoek me ook altijd suf in mijn kralendozen, meestal naar een zelfde kraaltje. Maar ik heb gelukkig alles op kleur opgeborgen en ook zakjes per kleur, van plastic kralen, houten kralen en edelstenen kralen. Was destijds even wat werk maar scheelt nog meer zoekwerk ;). Heel veel plezier ervan! Lief dat je af en toe bij me op bezoek komt en een berichtje achter laat :). Dikke knuff!

  Like

 2. Jij bent goed bezig 👍. Het is een probleem van elke haakster denk ik. Alhoewel, ondertussen dus niet meer. Wie weet is het ook iets voor mij in de toekomst. Nu bewaar ik nog de winkkels waar ik een stukje aan vast knoop.Bij mij (Wormer) schijnt ook lekker de zon🌞🌞

  Like

 3. Dat is idd fijn ja als je genoeg kasten met lades hebt. Heerlijk lijkt me dat om zo bolletjes te kunnen pakken en opbergen 😉 Ik pak nu m'n kleurenkaartjes en kan eindeloos vanaf de bank kleuren combineren, heerlijk 😀

  Like

 4. Ja echt he hahaha zo langzaamaan wordt het wel wat 😉 Wikkels heb ik ook kort gedaan maar die raakte ik dan kwijt of ik maakte er een gaatje in en bundelde ze maar dat scheurde dan uit. Dus dat werkte voor mij niet echt. Maar het bespaart wel een hoop werk hoor als het wel werkt voor jou 😉 Heerlijk he dat zonnetje vandaag! Hopelijk morgen weer 😀

  Like

 5. Wat knap georganiseerd, zeg! Echt top! Bij mij zit alles in één mand, zonder het bandje dus als een kleur op is, moet ik gokken waar het vandaan kwam (Catania of Phildar cotton 3 heb ik het meeste van). Ik kan nog veel van jou leren!

  Like

 6. Dankjewel Sietske. Het is idd erg overzichtelijk, af en toe heb ik dat echt even nodig 😉 Het kostte wat tijd om het te maken maar nu bespaart het me tijd met zoeken en vooral veel energie ;)Groetjes, Wendy

  Like

 7. Wat een superleuk idee! Ik ben niet zo erg merk-vast, gebruik alles door elkaar. Maar het is inderdaad handig om te weten van welk merk een kleur ook alweer was. En alleen al om te weten welke kleuren je allemaal al hebt, als je weer ergens in een winkel met een bolletje in handen staat! Ik zou zoiets standaard in mijn tas moeten hebben.Leuk, Dille en Kamille, die hebben wij sinds kort hier in Groningen. Ik ga er gelijk even kijken vanmiddag naar die ringen.Groetjes, Marijke

  Like

 8. Hoi Marijke,Ook ik gebruik van alles door elkaar hoor 😉 Van Phildar en Catania wil ik dus ook nog kaartjes maken van de kleuren die ik heb. De kleur die ik het mooist vind voor een project gebruik. En die kleurtjes kan ik dan vanaf de bank gewoon combineren zonder alles steeds overhoop te hoeven halen ;DWat een bofferd dat je een Dille en Kamille hebt in jullie stad, de dichtsbijzijnde zit voor mij toch zo'n 20 à 25 km verderop. Maar ach, des te leuker als ik er dan af en toe ben of een goed excuus om naar een andere plaats te gaan shoppen ;)Groetjes, Wendy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s