crochet, haken, overig

Mandala voor Wink

 

Maandag bereikte ons allen in blog- en haakland het droevige bericht van het veel te vroege overlijden van Marinke Slump, voor velen ook wel (of misschien nog beter) bekend als Wink van het prachtige en inspirerende blog A Creative Being.

Wink is voor velen een groot inspiratiebron geweest met haar blog, CAL en boeken en zal dat met haar prachtige werk ook na haar overlijden voor velen blijven. Voor mij in ieder geval.
Inmiddels kleurt social media vol kleurrijke mandala’s als eerbetoon aan haar werk en aan haar als persoon.
Ook ik haakte een mandala voor Wink. Vandaag is haar afscheid. Al kende ik haar niet persoonlijk, het raakt mij meer dan ik in woorden uit kan drukken. Lieve Wink, ik hoop dat je je rust gevonden hebt, rust zacht.
Heel veel sterkte voor iedereen die haar liefheeft.
Liefs, Wendy
#mandalasforwink #mandalasformarinke

32 gedachten over “Mandala voor Wink”

 1. Mooi Wendy, goed gedaan <3Ook mij laat het niet los. Wat een verlies…Ga je je mandala ook opsturen naar de VS voor de tentoonstelling?Lieve groetjes,Sandra

  Like

 2. Prachtige mandala !Verder heb ik hier wat moeite mee…Ken teveel mensen die ongeneeslijk ziek zijn (geweest) en die er alles aan doen om te kunnen blijven leven…Zoals bijv mijn vader. Hij is maar 38 jaar geworden en overleden aan kanker.Dat zo'n jong iemand dan besluit er een einde aan te maken, daar heb ik dus moeite mee. Geen oordeel/veroordeling hoorEn behalve van de CAL voor Scheepjes, ken ik haar niet.Het ergst is dit voor haar familie.

  Like

 3. Dankje Anja. Ook ik ken mensen die aan de vreselijke ziekte kanker zijn overleden en hard hebben geknokt. Sommigen stierven echt veel te jong. Ook hebben wij zeer recent afscheid moeten nemen van een aantal zeer jonge mensen (kinderen nog) door andere aandoeningen en ongevallen. Welke aandoening het ook is, een ziekte, ongeval en daarmee samenhangend een vroeg overlijden blijft zeer ingrijpend.Een depressie is een door velen helaas nog altijd zeer onderkende ernstige ziekte met vaak (in mijn ogen veel te vaak) de dood tot gevolg. Mijn wens is dat hier meer aandacht voor komt zodat ook hier goede behandelingen voor zijn zodat ook zij voor genezing kunnen en willen gaan knokken, net als iemand met een lichamelijke ziekte. Vaak zit er zoveel meer achter dan wij kunnen weten 😦 Ik kan voor Wink alleen maar wensen dat zij haar rust gevonden heeft….

  Like

 4. Dankjewel Lotte. En wat zou het mooi zijn als er met al deze mandala's uiteindelijk meer aandacht komt voor depressies en wie weet…. Ooit ook een behandeling. Of in ieder geval meer begrip, dat is ook al heel veel waard.

  Like

 5. Hoi Esther, dankjewel en het is zeker de moeite waard. Haar blog zal ook blijven bestaan en haar zusje heeft er vandeweek een bericht gepost. Ik 'kende' Wink vooral door de FB-groep en haar boek, hoewel ik niet mee deed aan de CAL volgde ik het wel. Ik bewonder haar werk. Liefs, Wendy

  Like

 6. Ja FB stond er vol mee idd. Het gekke is dat ik net smorgens vroeg voordat haar zusje het bericht plaatste nog een reactie bij haar postte om haar sterkte te wensen en te hopen dat ze 'het licht' weer zou gaan zien. De schok was daardoor des te groter toen ik een paar uur later het bericht van haar zusje las.Ze heeft een mooi blog, zeker het kijken waard.Xxx

  Like

 7. Dag Wendy, ook ik plaatste nog niet zo lang geleden een reactie op haar berichtje over het licht zien. Dus ik was net als jij geschokt. En ik vind het heel mooi dat je deze mandala haakte ( trouwens prachtige kleurtjes en zo netjes gehaakt! ). Zelf haak ik geen mandala omdat ik Wink's blog nog niet zo lang volgde en dus ook geen 'recht' heb om mee te doen. MAAR ik vind het ook heel belangrijk dat er meer info en begrip komt rond 'depressie'. Ik vind dat jij het in je antwoorden hierboven heel mooi verwoord. Fijn gedaan van je. Groetjes, Sigrid

  Like

 8. Bedankt voor je lieve bericht Sigrid. En eerlijk gezegd: iedereen heeft het recht om een mandala te haken… Ook jij! 😉 Een depressie kan iedereen overeenkomen immers. En of je haar nu al jaren volgt, pas 1 dag of helemaal niet kende, ik denk dat het hier juist om gaat: bewust zijn. Ik zie het als een eerbetoon aan Wink maar zeker ook als een mogelijkheid om aandacht te vragen voor zo'n heftige ziekte. En mandala's zijn daar een prachtig symbool van, bewust zijn, aandacht. Nogmaals, ook ik kende haar niet persoonlijk, volgde wel haar werk op verschillende manieren maar wel op mijn eigen wijze. Echt, íedereen heeft het recht om een mandala voor Wink te maken, er zijn geen regels, geen uitzonderingen dus ook jij mag gewoon meedoen. Awareness ;)Liefs van mij voor jou xxx

  Like

 9. Wat een mooi eerbetoon voor een dame die veel te vroeg is heengegaan… Ik heb haar boek hippie chic haken en dat valt op door de felle en mooie kleuren… Onbegrijpelijk dat ze door zo'n zwarte periode moest gaan, terwijl ze omgeven was door die kleuren…. Zo spijtig dat ze niet kon geholpen worden… Haar familie en vrienden zullen hopelijk veel steun hebben aan al die mooie kleurrijke mandala's.En hierdoor zal ze dan ook nooit vergeten worden…. Mooi van jou !!!

  Like

 10. “Ontem foi embora.Amanhã ainda não veio. Temos somente hoje, comecemos!!!Qualquer atode amor, por menor que seja, é um trabalho pela paz” (Madre Teresa de Calcutá)Linda homenagem !!!Um grande abraço, Marie.

  Like

 11. Heel spijtig idd als er geen hulp of niet de juiste behandeling is met dit als enige uitweg. Zo'n nare ziekte. De strijd die ze moet hebben gestreden moet echt immens zijn geweest 😦 Voor haar afschuwelijk maar voor haar naasten natuurlijk ook. Om degene die je liefhebt dag in dag uit te zien vechten en nu achter te blijven met een grote leegte. Dat stemt bedroefd 😥

  Like

 12. Mooi gedaan…Evengoed toch een schok ook al ken je iemand dan niet persoonlijk. We hebben haar wel een beetje leren kennen door haar mooie haakwerk….Liefs, Mirjam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s