kaarten/labels/papier, papercrafting, snailmail, stempelen

Snailmail voor Leonie

Sinds kort zit ik in een facebookgroep voor Snailmail.
Wat is snailmail? Snailmail is eigenlijk gewoon ouderwetse  brievenbuspost. Snailmail is het Engelse woord voor slakkenpost, het wordt zo genoemd omdat de post de ontvanger veel langzamer bereikt dan bijvoorbeeld via email of social media.
Het gaat in de eerste plaats om de brief maar het is wel erg leuk om die brief leuk te verpakken of er kleine cadeautjes bij te doen, bijvoorbeeld in een bepaald thema. 
Toen ik mij net had aangemeld bij de genoemde facebookgroep was ook Leonie net nieuw in DEZE groep. En wat is er dan leuker dan de groep en het snailmailen samen te gaan ontdekken? 😉 Zo gezegd, zo gedaan. Leonie ging echt als een speer van slag, superleuk al dat enthousiasme en zeer aanstekelijk. Ik ontving dan ook al snel een prachtige herfst snail van haar! 
Wat een feestje in de brievenbus. Alleen al de envelop met vosjes en de afbeelding van Jip en Janneke! En toen kwam er ook nog een prachtig zelfgemaakt herfstmapje uit die prachtige envelop, inclusief een gezellige brief, herfstrecept, herfst wist-je-datjes, een herfstslinger. Ziet dat er niet supermooi en heerlijk herfstig uit?
En vrijdag werd ik nog een keer verrast door zelfgemaakte post van Leonie, nog voor mijn verjaardag vorige week zondag.

 

Dit poststuk bleek er ruim een week over te hebben gedaan, des te specialer dus dat ie alsnog bij mij is aangekomen 😉
En wat je misschien niet goed ziet, maar er zat allemaal confetti tussen, zo geweldig leuk en feestelijk gedaan! Ik voelde mij op slag weer echt jarig 😉  Dankjewel Leonie! Superleuk gedaan allemaal!
Echter, voor mij was het net een hele drukke en zeer hectische periode. Ik was dus jarig maar er speelden gewoon teveel andere dingen waaronder een behandeling voor mijzelf in het ziekenhuis en de zorgen om mijn broer en schoonzus, mijn broer heeft nl een ernstig ongeluk gehad in het buitenland. Maar tussendoor ging ik mij al wel vast verdiepen in wàt ik wilde maken voor Leonie, ik wist inmiddels een beetje waar ze van houdt 😉 en toen het wat rustiger was begon ik dan ook gelijk. Ik maakte alles zelf, ook het briefpapier voor de brief die ik er bij deed. Leonie houdt oa van herfst en chocolade dus het werd zeker een herfstsnail met chocolade 😉
Ook de herfst-envelop maakte ik zelf.  En het mapje voor de spulletjes. Binnenin het mapje plakte ik twee kleine zelfgemaakte envelopjes, de 1 voor twee theezakjes, de ander voor drie zelfgemaakte labeltjes die Leonie weer kan gebruiken bij andere snailmails of aan een cadeautje. Ook maakte ik een bijpassende wikkel om een reepje chocolade en zo was alles een bij elkaar passende snail geworden.
Ik vond het superleuk om te doen en heb de snailmail met veel plezier en liefde voor Leonie gemaakt.
Fijne dag vandaag allemaal!
Liefs,
Wendy

5 gedachten over “Snailmail voor Leonie”

  1. Oh, dat klinkt supergezellig! Misschien kun je er volgende keer iets kleins gehaakts bij doen? 🙂 Echt fijn en tof dat je op deze manier een nieuwe vriendschap hebt gevonden. Veel beterschap voor je broer en jezelf nog! Dat alles snel weer zijn normale gangetje kan gaan en er geen nare, blijvende gevolgen zullen zijn!Lieve groetjes, Sigrid

    Like

  2. Leuk is dat he, dat snailmailen!Ik snailmail via de tante jannies postkamer. Wanneer het mij uitkomt vraag ik een adres en stuur mijn snailmail daar heen. Erg leuk en af en toe ligt er dan plotseling een snailmail voor mij op de deurmat. #echtpostisveelleuker 😉 Lieve GroetjesTertia

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s