crochet, gehaakt cadeautje, gratis haakpatronen, gratis haakpatronen en modificaties Wendy's Mhaaksels, haken, interieur en home decoraties, kussen

Wat begon als een stoer krukje….

…. Eindigde in een hip kussen!

Something began with a sturdy footstool…. and ended as a groovy kind of pillow!

Nadat ik zoveel leuke krukhoesjes voorbij had zien komen, en ik zelf nog een oud poefje heb staan die nodig gepimpt moest worden, ging ik aan de slag. Ik kocht garen en begon vol goede moed.
Toen de poef halverwege was, sloeg de twijfel toe. Wil ik die poef wel in mijn woonkamer, in deze kleur, met dit patroon? Het antwoord was nee! Op zich best tof maar ik werd er niet dolblij van.

After I saw so many nice footstool covers on the internet, and I had an old footstool to be pimped on my attic, I started the new project. I bought yarn an crocheted along. When I was halfway around, I wasn’t so sure anymore about this project. I didn’t knew if I wanted the footstool in my livingroom, with this color, this pattern too? The answer was NO! I didn’t get very exited of me living in my livingroom with the footstool.

Toch vind ik het patroon op zich wel supergaaf, dus uithalen maar en er iets anders mee maken. Soms ga ik dan op internet kijken voor patronen of inspiratie maar dat heb ik nu een keer bewust niet meer gedaan. Ik wilde iets maken wat ik bij de combinatie van dit patroon, garen èn de kleur mooi vind passen.
En daar kwam dit kussen uit. Ik ben er zelf dolblij mee! En ik niet alleen… Het kussen is gelijk al ingepikt door mijn dochter 😉

But I do like the pattern, so I unraveled  and thought of making something different. I wanted to make something which combines the pattern, yarn and color.
And tadaaa, here is my pillow. I’m very happy with it! And not just me… The pillow is on my daughters bedroom yet 😉

Wil je ook zo’n leuk kussen maken?
Ik gebruikte de volgende materialen:
Haaknaald: 4,5 mm.
Garen: Pinqouin Yarn 3
Patroon kussen: ik gebruikte de basis van het krukhoesje van Jip by Jan.
Haak het basispatroon tot de grootte waarop je je kussen wil hebben. Zodra de cirkel groot genoeg is hecht je af en werkt het draadeinde weg. Haak nu nog een basiscirkel die even groot is. Hecht deze niet af.
Leg de twee cirkels met de achterkanten op elkaar, de dikke ribbels leg je netjes op elkaar. Haak door beide cirkels in elke steek een vaste, doe dit helemaal rondom en vul het kussen tijdig op. Sluit de rand met een hv.

De pompomrand: haak 6 lossen, haak in de 3e losse vanaf de haaknaald een puff-stitch van 4 (draad omslaan, haaknaald  insteken en draad ophalen, de lussen even lang maken aan de vorige steek en nog 3x in dezelfde steek herhalen, draad omslaan en door alle 9 lussen tegelijk halen), 1losse, 1 hv in dezelfde steek als de puffstitch, 3 lossen, sla 3 steken over en 1 hv in de 4e steek op het kussen. Herhaal dit het hele kussen rond en sluit af met een hv in de eerste losse.

Would you like to make this pillow too?
The materials I used:
Hooksize: 4,5 mm.
Yarn: Pinqouin Yarn 3
Pattern Pillow: I used the footstool cover by Jip by Jan as foundation.
Crochet the foundation pattern till the size you prefer for your pillow. As soon as your circle is big enough, you cut end and weave in thread end. Make another foundation circle. Don’t cut the yarn but put de two circles with the backsites together, the thick ridges of the two circles straight above eachother. Crochet through both circles single crochet in every stitch around, Fill the pillow meanwhile. Close round with half single crochet. Don’t cut of yarn.
Pompom-edging: chain 6, crochet in 3th chain from hook a puffstitch of 4 (yarn over hook, insert hook in 3th chain from hook, get thread, make loops same size as stitch before and repeat this another 3 times, yarn over hook and pull through all 9 loops at the same time), chain 1, 1 hsc in same chain as puffstitch, chain 3, skipp 3 stitches and hsc in 4th on the pillow. Repeat this all away round the pillow and close round with hsc in first st.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, mocht je vragen hebben dan hoor ik ze graag. En natuurlijk zou ik het leuk vinden als je naar mijn blog verwijst als je het kussen gaat maken of gemaakt hebt. Dankjewel 😉
Veel haakplezier.
Liefs,
Wendy

I hope this was usefull for you, if there are any questions please contact me. And of course I would appreciate if you refer to my blog if you make the pillow. Thank you 😉
Enjoy crocheting.
With love,
Wendy

18 gedachten over “Wat begon als een stoer krukje….”

  1. Haha, dit zou hier kunnen gebeuren ook! Helemaal van idee veranderen, iets geweldigs tevoorschijn toveren en het dan moeten afgeven aan de dochter :-)Maar je kussen ziet er inderdaad héél leuk uit!Als je dochter het beu is…mag je kussen altijd bij mij op de zetel ;-)Groetjes, Sigrid

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s