amigurumi, amigurumi doll, crochet, haken, nostalgie, proefhaken

Loeki de Leeuw

Asjemenou!
Als dit geen jeugdsentiment is…. 😉
Loeki de Leeuw was vroeger een ware tv-held in hele korte filmpjes. Ik vond de korte filmpjes met Loeki geweldig en was fan van Loeki. Dus toen Birdie Haakt mij vroeg of ik haar nieuwe haakpatroon van Loeki de Leeuw voor haar wilde proefhaken, hoefde ik geen moment na te denken! Zo gaaf om te doen.
‘Asjemenou!’ that’s what the Dutch short-movie icon Loeki the Lion always said. Loeki is real youth sentiment for many Dutch people, and he really is for me. So, when Birdie Haakt asked me to test her new crochetpattern of Loeki the Lion, I immediately said yes! I loved making Loeki.

 

Kennen jullie Loeki ook nog?

Liefs,
Wendy

13 gedachten over “Loeki de Leeuw”

 1. Jammer dat Loekie is verdwenen uit de reclames. Jouw gehaakte Loekie de Leeuw zit er prachtig uit. Echt een beetje grappig zoals hij in de reclameblokken was.Groetjes, Margaret

  Like

 2. Geweldig! Ja, ik ken hem ook nog! Wij keken vroeger vaak naar de Nederlandse zenders, want bij ons waren er nog heel weinig filmpjes voor kinderen. Ik geloof dat we toen ook keken naar 'Zeg eens A' met Mien Dobbelsteen ofzo? Echt jeugdsentiment!En je Loeki is dan ook nog zo'n schatje geworden, heel leuk gedaan!

  Like

 3. Dankjewel Akkelien. Ja je herkent Birdie Haakt gelijk in haar nostalgische patronen he. Superleuk vind ik ze, ik mocht er al meer van haar proefhaken en ik ben echt fan van die gehaakte stukjes jeugdsentiment 😉

  Like

 4. Jaaaa dat klopt 😉 Zeg eens Aaaa, klopt met Mien Dobbelsteen idd, ik keek het ook… en de familie Knots, keek je dat ook? Oh ik vind die nostalgie zo leuk. Dankjewel voor je lieve spontane reactie, gezellig!

  Like

 5. Ja vond ik ook, van mij mag hij terug op tv 😉 Dank voor je lieve compliment, leuk om te horen.Proefhaken vind ik inderdaad erg leuk, ik hou ervan om dingen te maken die nog niet al door iedereen zijn gemaakt en de contacten met ontwerpsters zijn superleuk. Echt helemaal mijn ding😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s