crochet, feestdagen kerst, gehaakt cadeautje, gratis haakpatronen, haken, interieur en home decoraties

Gehaakte kerstdecoraties / Crochet Christmas decorations

Een roze kerst;) Zowel de sterren onderzetters als de kerstornamenten zijn een gratis haakpatroon.
A pink Christmas šŸ˜‰ Both the star coasters as the Christmasornaments are a free crochetpattern.

Je zou het misschien niet zeggen…. Maar ik hou zo ontzettend erg van zelfgemaakte kerstdecoraties! Van kerstdecoratie in het algemeen trouwens. De sfeer in de maand december met alle lichtjes, kaarsjes, leuke spulletjes neerzetten en maken, heerlijk ik hou ervan! Dus ieder jaar probeer ik wel iets voor kerst zelf te maken. Want de zelfgemaakte kerstdecoraties vind ik toch altijd nog het allerleukst. EĆ©n probleem… ieder jaar weer begin ik veel te laat met mijn kersthaakwerkjes! Ook dit jaar. Ik had zoveel mooie Kerst haakpatronen gezien die ik wilde gaan maken. Toch heb ik inmiddels al wel het leuke gingerbreadmannetjeĀ of zoals wij het ook wel noemen “koekmannetje”, een sneeuwmannetje en koukleumpje het sneeuwpopje gehaakt (klik op de afzonderlijkeĀ linkjes). Voor mijn doen dus echt al heel veel zo op het laatste moment. Oh en natuurlijk ook nog deze leuke gehaakteĀ eland! (klik hier). Die gaf ik aan onze dochter cadeau op haar verjaardag. Ze is er superblij mee! Hij staat op haar kamer in een prachtig kersttafereeltje.
I love handmade Christmas decorations! All Christmas decorations by the way šŸ˜‰ I love Decembre with all the lights, candles, lovely decorations to make… So I try to make something for my home every year. Just because the handmade are the most lovely. Just one problem…. every year again, I start way to late crocheting. I saw so many lovely Christmas crochetĀ patterns. So also this year ;(
But I did made some cute Christmas decorations yet. I crocheted the cute gingerbreadman, a snowman and koukleumpje the little snowman (click on seperate links).
Oh and I also this adorable little holiday deer! (Click here). It was a gift for our daughters birthday. She loves him.

Vorig jaar haakte ik deze leuke roze sterren onderzetters. Het gratis haakpatroonĀ is van Mrs Hooked (KLIK HIER). Ze zijn ook superleuk om in de boom te hangen of om als een kerstslinger te haken.
Last year I crocheted these lovely pink star coasters. The free crochetpattern is from the blog by Mrs Hooked (CLICK HERE). They are also fantastic to decorate your tree with them or to crochet a Christmas garland.

En dit jaar haakte ik er ook nog een paar leuke kerst ornamenten bij. Het gratis haakpatroon voor de kerstornamenten zijn van Hopeful Honey (KLIK HIER).
And this year I also made some Christmas ornaments. The free crochetpattern is from the blog by Hopeful Honey (CLICK HERE).

Wil je nog wat snelle kerstdecoraties haken? Dan zijn dit allemaal superleuke haakpatroontjes waar je snel een geweldige sfeer mee in huis creƫert of die je als zelfgemaakt Kerstcadeautje kan geven.
Would you like to crochet some lastminute Christmas decorations? All those crochetpatterns are lovely to create an amazing Christmas look in your home or to make them as a handmade Christmasgift.

10 gedachten over “Gehaakte kerstdecoraties / Crochet Christmas decorations”

 1. Misschien een idee, om als het aankomende zomer mooi weer is en je hebt lekker wat rust en tijd, om dan je haakweekjes te gaan maken voor KerstšŸ˜ŠZie je het voor je? Zit je in de zon, 25 graden, een mooie Kerststal te haken……ik zeg doen!!Ik vind de onderzetters heel erg leuk!! Ook voor na de Kerst nog. Zo lang het koud blijft kun jij ze lekker gebruiken!

  Like

 2. Haha ja echt niks voor mij šŸ˜‰ Ik was dit jaar een kerstpatroon aan het proefhaken in het voorjaar, zo gek hahaDe onderzetters zijn idd voorlopig nog wel leuk. En de Sneeuwpopjes die ik gehaakt ook. En anders haken we gewoon weer nieuwe accessoires hĆØ ;p lol

  Like

 3. Nou inderdaad, ik kan mij er dan ook niet erg toe zetten hoor Corrie, en ik vind het ook niet leuk om blogs erover te posten of erover te lezen met 40 graden eerlijk gezegd haha. Dus dan maar te laat, dat heeft ook wel weer wat šŸ˜‰ En inderdaad inmiddels best weer leuke aanwinsten erbij en nog een hele schattige in de maak ondertussen, die komt ook nog wel op tijd af.

  Like

 4. Ohhh zo herkenbaar: Veel ideeƫn en te weinig tijd om te maken. De sterren zijn mooi! Ik heb dit jaar het patroon van Jip by Jan gebruikt, alleen nog niets voor mijzelf mee gemaakt. Groetjes, Marijke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s