crochet, gehaakt cadeautje, haken, interieur en home decoraties, tassen, Valentijnsdag

Korter… ;)

Oké ik beken, de grap is inmiddels oud en uitgekauwd… Maar hier in huis nog steeds veelgebruikt. Dus toen ik dit aan mijn lieftallige huisgenoten liet zien en zei dat ik dit schattige mandje had gehaakt, was de reactie in koor gelijk: KORTER! Hahaha 😉
Dus bij deze! MAND!
Allright I confess, it’s an old joke in Holland yet… (based on a dutch short film) But in our house still going on 😉 So when I showed this cute crochet little basket to my loved ones, their reaction was immediately: “SHORTER” lol. So: BASKET!
Ken je het filmpje niet? Kijk dan vooral echt even hier naar DIT FILMPJE van omroep Maxim 😉
Wij hebben m al zoooo vaak gezien en vinden m nog altijd geweldig 😉
If you’d like to see the Dutch short film mentioned above, you can take a look right HERE. Maybe you can translate it someway.
Wat betreft de mhaakgegevens van dit mandje (uhm ‘mand!’ dus):
Haaknaald: 2,5mm
Garen: Cotone van Lana Grossa
Techiek: Mochila 
Ik haakte het mandje dubbelzijdig in mochila techniek waardoor de binnenkant nu effen wit is en een mooie rustige uitstraling heeft. 
Het idee van het dubbelzijdige mandje is van het mandje bij het patroon van de paashaas van Christel Krukkert. Dat paashaasje haakte ik al eerder en daar kun je HIER meer over lezen. Ik paste het mandje echter volledig naar eigen inzicht aan qua motiefjes en grootte en heb het patroon van het mandje dus niet gebruikt, behalve de hengseltjes, die zijn wel gelijk aan het patroon van Christel. 

Crochethook: 2,5mm
Yarn: Cotone by Lana Grossa
Technique: Mochila
I crocheted this basket doublesided in mochila technique, the inside is one colour now. I like the look of it, hearts at the outside, completely white at the inside.
The idea of the basket is of the basket pattern which belongs through the pattern of the Easter Bunny by Christel Krukkert. I made the Easter Bunny earlier and you can read more about him right HERE on my blog. I adjusted the basket by my own idea and so I didn’t use her pattern but only the idea of the basket.
Er zitten nu paaseitjes in het mandje maar door het hartjes-motief is deze het hele jaar leuk naar mijn idee 😉 

There are Easter eggs in my basket now, but because of the hearts I think this basket will be lovely whole year through.
Fijne zondag!
Liefs, Wendy
Enjoy your sunday!
With Love, Wendy

28 gedachten over “Korter… ;)”

 1. Ik vind dat je en super mandje hebt gehaakt! Eh…Super mand gehaakt! Eh…Super! :-))))Ik kende het filmpje, maar hier is hij op de één of andere manier nooit zo binnen gekomen :-)) Erg leuk om terug te zien en zéker met dit mandje eh… Mand!Fijne zondag,Sandra

  Like

 2. Ooooh, ik ken het zeker, dat filmpj.Ook hier in huis wordt er regelmatig MAND! geroepen.Pff….soms word ik er gek van.Jou MAND!! is zeker schattig.Leuk, die hartjes (ik hou ervan) en mooi, die witte binnenkant.Zal wel heel leuk staan samen met de Paashaas.Groetjes, Daphne

  Like

 3. hahahaha, ja ik ken het filmpje en iedere keer alsik dehond naar zijn mandje wil sturen moet ik daar ook aan denken.. Je mand is leuk geworden en leuk voor de pasen..Lieve groet,dinah

  Like

 4. Ah die meneer is inmiddels al in heel veel andere tv-programma's geweest en ziet er de humor ook van in begrijp ik. Hij vindt het volgens mij wel leuk dat hij hierdoor beroemd is geworden 😉 Het staat idd gezellig met de eitjes. Foto volgt nog wel 😉

  Like

 5. De hartjes zijn idd ingehaakt, ik heb twee meeloopdraden gebruikt en dan wissel je steeds van kleur. Het lastigste is in het begin om de draden uit elkaar te houden 😉 maar daar zijn wel handige tips voor. Mocht je ooit tips willen dan zeg het maar hoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s